Ulbjerg havde chancen for en oprykning, men en skidt præstation betød, at Bjerringbro let kunne sikre sig en sejr og dermed en værdiløs andenplads i en ustyrlig serie 2-pulje.

 

Det er gråt, trist og lige nøjagtig så efterårsagtigt, som alle fordomme om efterår peger på.
Røgen fra byens skorstene indikerer også, at rigtig mange har fået fyret godt op i brændeovnen for at varme stuerne op til en hyggelig eftermiddag.
På Ulbjerg Stadion er der dog aktivitet. Antallet af biler på parkeringspladsen er pænt, og både bag det ene mål og ved den ene langside render to hold og varmer op med småspil i en firkant. Man får fuld forståelse for de forbipasserende, der ryster lidt på hovedet af, at en flok voksne mænd render rundt i korte bukser og råber af hinanden på dette sene tidspunkt på året.
Men der er tænding på. De to grupper sveder bravt i efterårskulden, og fra trænerne kommer der tydelige formaninger om, at turneringen altså først er slut om et par timer.
Den nye turneringsstruktur har betydet flere kampe for serieklubberne, der dermed har måttet finde sig i at forlænge sæsonen med 14 dage. Det har været helt nødvendigt i den lokale serie 2-pulje, der har været et langt drama. Holdene har slået hinanden på kryds og tværs, og ingen har skilt sig ud i hverken top eller bund. Det har betydet, at alt var åbent inden de to sidste spillerunder. Og inden gårsdagens sidste spillerunde skulle der fortsat lægges mange brikker på plads.
Således kunne Ulbjerg, der blot en uge tidligere havde sikret sig en ny sæson i serie 2, som det eneste hold i kredsen fravriste oprykningspladsen fra Farsø/Ullits. Dagens modstander fra Bjerringbro havde derimod blot Ulbjergs andenplads at spille for, men efter 13 spillerunders drama var ingen hold indstillet på at uddele tidlige julegaver.
Det blev for alvor tydeligt, da kampen kom i gang. Der blev virkelig tonset igennem i tacklingerne, og skuldertacklingerne sendte i den grad rystelser gennem spillernes kroppe. Kampens betydning kunne også tydeligt aflæses i, at antallet af primalskrig fra spillere og trænere langt oversteg antallet af præcise afleveringer og tekniske detaljer. Selv om der burde være en væsentlig motivationsforskel, så var det gæsterne fra Bjerringbro, der klart dominerede begivenhederne. Ulbjerg-spillerne virkede tunge, trætte og nervøse, mens Bjerringbro-spillerne var mere frigjorte i spillet. Derfor var det heller ikke ufortjent, at Bjerringbro kom foran efter knap 25 minutters spil. Langs bandereklamerne og i Ulbjergs trænerboks var der god grund til at sukke over spillet. Der var nemlig kommet en særdeles brugbar melding fra Løvel Stadion, hvor Tjele Vest Sport var i gang med at pakke en gave ind til Ulbjerg. Holdet førte nemlig over oprykningsrivalen Farsø/Ullits, og dermed kunne Ulbjerg altså rykke i serie 1 med en sejr.

 

Kort liv
Den melding fik Ulbjerg-spillerne i pausen, og det havde livet dem lidt op. Allerede i anden halvlegs andet minut sparkede en Ulbjerg-spiller på sammenføjningen til stor fortvivlelse for Ulbjerg-tilhængerne, der havde øjnet muligheden for oprykning.

Ulbjerg sværmede da også mere om Bjerringbros mål i de første 10 minutter af anden halvleg. Men gæsterne var giftige på kontra. Efter 56 minutters spil scorede Bjerringbro på en kontra, og så var der langt fra Ulbjerg til serie 1.

Erik Nygaard bragte spændingen en smule tilbage fem minutter senere med sin scoring til 1-2. Det skabte fornyet liv i kludene, men Ulbjerg-spillerne kunne ikke rigtig blive farlige, mens Bjerringbro nærmest satte en danmarksrekord i at misbruge direktører i den anden ende. Blandt andet tillod gæsterne sig at brænde et straffespark, inden Mikkel Larsen endelig sendte champagnen tilbage til lageret med sin scoring fem minutter før tid.

»Vi har taget det meget stille og roligt. Det har jo ikke været noget, som vi har regnet med. For 14 dage siden spillede vi for at undgå nedrykning, men nu spillede vi om oprykning, så det er kommet lidt ind ad bagdøren. Vi tager det ikke så tungt. Vi ville gerne have haft den, og vi gik efter den, men vi var ikke klar i pæren i dag,« sagde Erik Nygaard, der mente, at kampen var kendetegnende for en sæson, hvor Ulbjerg-spillerne har leveret en halvhjertet præstation.

 

Kilde: Danni Kristensen http://www.viborg-folkeblad.dk/article/20091109/SPORTVSF/711099843

1
0
1
s2smodern
Gå til toppen